Uzmanlığı bulunan yada bulunmayan her insan , öncelikle kendi işine odaklanmakta sahip olduğu meslek ve yetkinlik üzerinden kazanç sağlamaya çalışmaktadır.Finansal piyasalar sizlere Alternatif kazanç imkanları sağlarken ,asıl işinizle elde edebileceğiniz kazanımlara daha hızlı ulaşmanızı sağlar.Finansal piyasaları takip eden kişilerin algıları ve farkındalıkları gelişmiştir. Çoğu kişi kriz kapımızı çalmadan kriz olacağından habersizdir,özellikle reel sektör krizi yada olumlu gelişmeleri en son hisseden kesimdir , Bu sebepten kendi işleri için bile gerekli tedbirleri almakta gecikirler.
Türkiye'de hisse senedi borsasının işleme başladığı yıl olan 1996 dan bu yana sürekli borsanın risklerinden söz edilir .Halbuki ülkemizde ve dünyada borsalardan servet edinmiş ,şirket sahibi olmuş çokça varlıklı insan bulunmaktadır.Bu demek değildir ki borsalar risksiz yatırım araçlarıdır. Tıpkı hiç bilmediği halde ve bu konuda bilgi birikimi ve tecrübesi olmadığı halde kuyumcu,restoran veya herhangi bir işletme açıp çalıştıramayan insanlar olduğu gibi;borsalarda da başkalarının sözleriyle hareket eden ,kendisi bilgi edinmeden tecrübe kazanmadan ve birikim dışı kendi ihtiyaçları için olan kaynaklarla bu piyasalara girenler bir takım kötü tecrübeler yaşamış olabilirler.Ancak borsaların temel bilgilerine sahip , belli bir zaman aralığına sahip ve ihtiyaç dışı parasıyla hareket edenlerin kaldıraçlı piyasalar dışındaki borsalarda para kaybetmesi neredeyse imkansızdır.Kaldıraçlı piyasalar ise daha ileri bilgi ve deneyim gerektirdiğinden yeni yatırımcılara bu deneyimi kazanana kadar çok düşük miktarlarla hareket etmelerini önermekteyiz.
Ülkemiz genel olarak bir KOBİ cennetidir,KOBİler esasen büyüyünce ,ciro ,işletme ve çalışan sayısı artınca kobi olmaktan çıkmazlar.İşletme büyüdükçe sorunlar artar ,karmaşıklaşır ve işin aslını aşan bazı sorunlu konular ortaya çıkar.
Şahıs şirketleri olarak kurulan işletmeler ,kurucu baba hayatta iken fazla problem yaşamazlar,İşletme henüz büyümemiştir ve operasyonel işlemleri tek elden idare etmek mümkündür..
Bize en çok sorulan sorulardan biridir; Halka arz masrafları ve sonrasındaki çalışmalarla ilgili tedirginlikler.Öncelikle şunu söylemek isterim daha önceden hazırlık yapılma durumuna göre halka arz maliyeti , halka arzdan sağlanacak gelirin % 2,5 ile % 5 arasında bir rakam tutmaktadır .